Voorbereidende werkzaamheden zonnepanelen plaatsen

Dakgrind verwijderen voordat zonnepanelen geplaatst worden

Zonnepanelen plaatsen op plat dak

Kooiker Daktoppers werkt nauw samen met o.a. zonnepanelen-plaatsbedrijven. Want in de meeste gevallen kunnen zonnepanelen alleen geplaatst worden wanneer een (plat) dak dakgrindvrij is. Het professioneel verwijderen van dakgrind is een specialisatie. Kooiker Daktoppers is al decennia dé specialist als het gaat om professioneel dakgrind verwijderen!

Het voorwerk voor zonnepanelen plaatsen

In 9 van de 10 gevallen kunnen zonnepanelen alleen geplaatst worden wanneer een plat dak vrij is van dakgrind (of overige ballast). Een dak is namelijk geconstrueerd op een bepaald gewicht. Wanneer er op een dak zowel dakgrind als zonnepanelen liggen, dan wordt dit maximale gewicht bijna altijd overschreden.

Vereiste van verzekeringsmaatschappijen

Wanneer het gewicht op een dak te zwaar wordt en dit geeft schade of een ongeval, dan wordt niet uitgekeerd. Verzekeringsmaatschappijen keren alleen uit wanneer het maximaal belastbare gewicht niet wordt overschreden. Kooiker Daktoppers heeft een speciale methode om te berekenen hoeveel dakgrind er minimaal verwijderd dient te worden. Dan zit je zeker!

Verwijderen van dakgrind

Het verwijderen van dakgrind is een van de speerpunten van Kooiker Daktoppers. Het vindt niet alleen efficiënt plaats, maar gebeurt ook professioneel. Want als er steentjes achterblijven onder de frames van de zonnepanelen, dan is er kans op lekkage. Wij hebben speciale zuigauto’s die het dakgrind professioneel en betaalbaar verwijderen.

Samenwerken met Kooiker Daktoppers

Wij worden regelmatig ingehuurd door huiseigenaren zelf, maar de meeste dakgrind-verwijderklussen doen wij voor zonnepanelen-plaatsbedrijven die ons voor dit soort precieze klussen altijd inhuren. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar, ook als het gaat om spoedklussen!